Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis ze schůze shromáždění vlastníků jednotek dne 4.12.2012

10. 12. 2012

 

Společenství vlastníků jednotek Strašnická 1137 a 1138,
zapsané v rejstříku společenství vlastníků jednotek, vedeného Městským soudem v Praze oddíl S, vložka 6485,
 se sídlem Praha 10, Hostivař, Strašnická 1137/2, PSČ 102 00          IČ: 274 29 032
 
                     Zápis ze schůze shromáždění vlastníků jednotek
                                            
                                 konané dne 4. 12. 2011 v 19.00 hod.
Podle prezenční listiny uložené u výboru SVJ bylo přítomno 26 vlastníků jednotek se spoluvlastnickým podílem 68,39 %. ( tj.19.095 spoluvlastnických podílů). Spoluvlastnických podílů celkem 27.919.
 
Program:
1. Zahájení
2. Zpráva o hospodaření a činnosti SVJ v roce 2012
3. Návrh akcí v roce 2013
4. Změna stanov
5. Informace o parkovišti
6. Diskuse
7. Závěr
 
Průběh jednání a přijetí usnesení
1. Zahájení
Jednání zahájil předseda výboru p. Ivan Hříbal. Přivítal přítomné, odůvodnil konání schůze a předložil ke schválení návrh programu.
 
Usnesení:
Shromáždění schvaluje navržený program jednání.
Hlasování: pro 100 %
 
2. Zpráva o hospodaření a činnosti SVJ v roce 2012
Paní Lenka Míglová přednesla zprávu o hospodaření SVJ, která byla zaslána členům společenství vlastníků předem k prostudování.
Zůstatek DZO k 30. 10. 2012 činí 840.612,- Kč
 
Diskuse:
Pí. Kozová vznesla dotaz k částce týkající se výměnu vodoměrů, která překročila pravomoci výboru, schválené stanovami společenství.
Výbor k této akci přistoupil na základě podnětu několika vlastníků, kteří si stěžovali na nesprávné měření vodoměrů, příp. nefunkčnost a na propadlé „cejchování“.
Doba platnosti vodoměrů je dána vyhláškou 285/2011 a tato doba byla již o několik let překročena.
V případě, že by tato výměna nebyla provedena a při následném vyúčtování byla podána reklamace, byla by tato reklamace uznána a následná náklady na přezkoušení vodoměrů, na opravné vyúčtování, znovurozeslání vyúčtování atd. by nesli všichni vlastníci.
 
Usnesení:
Shromáždění schvaluje tuto zprávu.
Hlasování: pro 100 %
 
Dále byl předložen návrh, aby prostředky získané z pronájmu nebytových prostor byly stejně jako v uplynulých letech převedeny do fondu oprav.
K výše uvedenému proběhla diskuse. Po této diskuzi bylo rozhodnuto o převodu výnosů z NP do DZO jako v minulých letech. Jednotliví vlastníci musí své výnosy zdanit individuálně.
 
 
Usnesení:
Shromáždění schvaluje tento návrh.
Hlasování: pro 95,1 %, zdržel se Ing. Schoř
 
3. Návrh investičních akcí v roce 2013
Pro rok 2013 navrhli předseda a místopředseda SVJ p. Ivan Hříbal a p. Josef Prajzler opravy hydroizolace domů mezi základovou deskou a panely suterénních bytů a výměnu svislých rozvodů dešťové vody. O těchto akcích bylo navrženo hlasovat a jednat jednotlivě.
 
Usnesení:
Shromáždění schvaluje tento návrh.
Hlasování: pro 100 %
 
Oprava hydroizolace: P. Ivan Hříbal vysvětlil přítomným vlastníkům důvody, které vedly členy samosprávy k použití mimořádného zkráceného způsobu odsouhlasení této investiční akce. S tím ostře nesouhlasili vlastníci manželé Klikovi a na jejich popud se tato akce stopla a řešila se až na řádném shromáždění vlastníků jednotek.
Cenová kalkulace cca 200.000,- Kč bez DPH.
Po bouřlivé diskusi byla oprava hydroizolace schválena.
 
Usnesení:
Shromáždění schvaluje tento návrh.
Hlasování: pro 90,89 %, zdrželi se pí Knežević a Ing. Schoř
 
Výměna svislých rozvodů dešťové vody: Původní rozvody jsou v havarijním stavu. Docházelo k zatékání do domu. Při provizorní opravě byla navržena odbornou firmou jejich výměna. Cenový návrh cca 100.000,- bez DPH.
Výměna svislých rozvodů dešťové vody byla schválena
 
 Usnesení:
Shromáždění schvaluje tento návrh.
Hlasování: pro 95,1 %, zdržel se Ing. Schoř
 
Ing. Schoř, pí Knežević a manželé Klikovi navrhli další investiční akce:
výměna PVC, výměna poštovních schránek a vymalování domů, pí Kozová navrhovala výměnu koaxiálního kabelu STV.
 
Po bouřlivé diskuzi se vlastníci dohodli: navrhované akce se budou provádět postupně, v závislosti na tvorbě DZO. Na každou akci bude provedeno výběrové řízení, s jehož výsledkem budou vlastníci seznámeni na mimořádné schůzi SVJ, kde o něm budou hlasovat podle stanov SVJ.
 
Usnesení:
Shromáždění schvaluje tento návrh.
Hlasování: pro 100 %
 
 
4. Změna stanov
Při projednávání navržené změny stanov proběhla bouřlivá diskuse, vedená zejména manžely Klikovými a pí Kneževič, kteří s navrhovanou změnou nesouhlasili. Vzhledem k nemožnosti dosáhnout stanoviska, ukončil p. Hříbal diskusi a o tomto bodu se již nehlasovalo.
 
 
 
5. Informace o parkovišti
Paní Lenka Míglová oznámila shromáždění, že na účtu parkoviště bylo ke dni 4. 12. 2012 93.743,- Kč, daň z nemovitosti byla zaplacena v květnu.
 
6. Diskuse
Diskuse probíhala z velké části při projednávání jednotlivých bodů programu.
 
Byl přednesen požadavek na předkládání všech dokumentů, týkajících se všech budoucích výběrových řízení a to z důvodu nezpochybnitelné transparentnosti výběrového řízení.
 
U všech prováděných akcí bylo na nástěnkách obou domů avizováno, že veškerá dokumentace je případným zájemcům připravena k nahlédnutí u výboru SV Tuto možnost však nikdy nikdo nevyužil.
 
Následně byl odsouhlasen návrh pí Knežević týkající se cen investičních akcí:
Cenová nabídka má většinou platnost 1 měsíc, porovnání a posouzení různých nabídek výborem trvá nějakou dobu, písemná pozvánka na shromáždění vlastníků musí být doručena a současně vyvěšena nejméně 15 dní přede dnem konání shromáždění, řada vlastníků (nebydlících) se pozvánka musí posílat poštou, může tedy dojít ke značné časové prodlevě, tzn., že v době konání shromáždění vlastníků už nabízená cena nemusí být aktuální. Shromáždění tedy odsouhlasí akci v cenové relaci bez DPH. Pokud by nová – aktualizovaná nabídka převýšila cenu o 20 % bez DPH, bude nutné opět svolat shromáždění vlastníků a hlasovat o nové ceně.
 
Usnesení:
Shromáždění schvaluje tento návrh:
Shromáždění tedy odsouhlasí akci v cenové relaci bez DPH. Pokud by nová – aktualizovaná nabídka převýšila cenu o 20 % bez DPH, bude nutné opět svolat shromáždění vlastníků a hlasovat o nové ceně.
 
 
Shromáždění schvaluje tento návrh.
Hlasování: pro 100 %
 
 
Předseda I. Hříbal navrhl, že do konce února svolá další shromáždění vlastníků, které bude rozhodovat o opravě hydroizolace a výměně svislých rozvodů dešťové vody.
Na tomto shromáždění budou předloženy veškeré podklady k výše uvedeným opravám (cen. nabídky, projekty apod.)
Budou také připraveny nabídky na některé další investiční akce (nové schránky, malování, výměna linolea). S tím přítomní souhlasili.
 
Dále požádali vlastníci o informaci, kde jsou uloženy klíče od společných prostor. Kde jsou umístěny hlavní uzávěry vody, plynu a topení z důvodu případné havárie.
P. Prajzler informoval přítomné, že klíče jsou u všech členů výboru a dále pak u pí Peleškové.
Tato informace bude předána všem vlastníkům v písemné formě a umístěna na webových stránkách společenství. (Informace bude obsahovat: umístění hl. uzávěrů, seznam vlastníků, kteří mají u sebe klíč, včetně tel. spojení.)
 
Paní Hříbalová navrhla, aby nespokojení a diskutující členové zaslali své připomínky písemně na emailovou adresu pana Hříbala. 
 
 
7. Závěr
Po ukončení diskuse předseda společenství I. Hříbal toto shromáždění ukončil.
 
V Praze dne 4. 12. 2012
Ivan Hříbal (předseda výboru)                                        J. Prajzler (místopředseda výboru)
 
 
 
 
Zapsal: Josef Prajzler